ГоловнаПолітика

Охендовський не бачить підстав сумніватися в перемозі Вілкула у Кривому Розі

Глава ЦВК порадив "Самопомочі" звертатися до суду

Охендовський не бачить підстав сумніватися в перемозі Вілкула у Кривому Розі
Фото: 24tv.ua

Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський заявив, що ЦВК не має підстав сумніватися в правильності результатів виборів мера Кривого Рогу.

Про це він заявив на брифінгу в четвер.

"В цілому з приводу результатів голосування в Кривому Розі можемо сказати, що дотепер їх встановлено. Підстав ставити під сумнів законність дій міської територіальної комісії щодо встановлення результатів у ЦВК немає. Жодних юридично значущих звернень, які б давали можливість стверджувати інше, до ЦВК не надходило. Є політичне звернення від однієї з депутатських фракцій, представлених у Верховній Раді України. Це фракція "Об'єднання "Самопоміч". Вони звернулися до ЦВК з таким дивним звертанням як "Вимоги фракції політичної партії "Об'єднання "Самопоміч", - заявив Охендовський.

За його словами, ці вимоги просто не можливо виконати через відсутність у комісії відповідних повноважень.

Охендовський додав, що якщо "Самопоміч" має підстави сумніватися у результатах виборів, їй треба йти до суду, а не слати листи до ЦВК.

Нагадаємо, на виборах мера Кривого Рогу переміг Юрій Вілкул з результатом 89209 виборців. Другим став кандидат від "Самопомочі" Юрій Милобог з 88457 голосами.

Вілкул заступив на посаду мера 18 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram