ГоловнаПолітика

В Україні може з'явитися міністерство військової промисловості

Питання розглянуть на найвищому рівні

В Україні може з'явитися міністерство військової промисловості
Фото: 24.ua

Станом на сьогодні в Україні не вистачає органу, який би формував державну політику в оборонно-промисловому комплексі країни.

Про це у програмі "Лівий берег із Сонею Кошкіною" розповів глава РНБО Олександр Турчинов. При цьому він додав, що створення такого органу наразі активно обговорюється.

"Фактично «Укроборонпром» взяв на себе функцію не тільки виробника і постачальника озброєння, а й окремі аспекти у формуванні оборонно-промислової політики. Тут, безумовно, є питання і проблеми. Хоча щодо цього рішення ухвалюються на рівні РНБО з активною участю замовників цієї продукції (Міноборони, Національна гвардія і т.д.)", - зазначив глава РНБО.

"Я згоден: має бути орган, що формує державну політику в оборонно-промисловому комплексі країни. Сьогодні, коли йде розмова про реформування Кабміну, розглядається питання і про створення профільного державного комітету або навіть міністерства промисловості та військово-промислового комплексу. Триває дискусія", - додав він.

Процес створення профільного відомства, за словами Турчинова, ускладнює, в тому числі, і економічна ситуація.

"Ми працюємо не в тепличних умовах! Ми працюємо в умовах, коли створювати нові структури - і складно, і накладно, у нас кожна копійка на рахунку. В умовах активних військових дій у нас немає часу і можливості для експериментів. Водночас озвучене вами питання дійсно важливе, і я переконаний, що зараз - у процес реформування наших урядових структур - його порушать і вирішать на найвищому рівні", - резюмував глава РНБО.

Докладніше про це читайте в повній версії інтерв'ю Олександр Турчинов: «Якщо Москва дасть наказ, російські війська почнуть наступ».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram