ГоловнаПолітика

До підписання закону про поліцію патрульні працюватимуть в тестовому режимі

Даішники поки залишаться на посадах

До підписання закону про поліцію патрульні працюватимуть в тестовому режимі

Патрульні поліцейські вийдуть на службу в суботу ввечері в Києві в тестовому режимі, оскільки ще не підписано закон "Про Національну поліцію".

Про це сказала перший заступник міністра внутрішніх справ Ека Згуладзе, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Закон прийнятий, і це для нас символічно і важливо, але хлопці заступають на службу в тестовому режимі за наказом Міністерства внутрішніх справ і виходячи з закону, який, сподіваємося, буде підписано скоро".

За її словами, патрульні працюватимуть як служба МВС до набрання законом чинності.

"Вони діятимуть за старим законодавством, і, якщо чесно, це буде навіть добре, тому що буде більш плавний перехідний процес", - сказала заступник міністра.

На уточнююче запитання, яким чином це відіб'ється на повноваженнях патрульних поліцейських, Згуладзе сказала: "Вони зможуть виписувати протоколи, але не зможуть виписувати електронні протоколи. Але це не проблема. Ми почнемо з тих процедур, які зараз існують, щоб вони відчули вулицю, відчули себе на вулиці. Тому що навчання - це одне, а справжнє навчання починається, коли поліцейський заступає на службу".

Як пояснили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі МВС, днями в Міністерстві створено департамент патрульної поліції МВС, в якому є головне управління патрульної служби Києва і в нього входять патрульні поліцейські столиці.

Перехідний період займе від 3 до 6 місяців. Департамент ДАІ наразі залишається, але його функції будуть поступово звужуватися і передаватися патрульній службі. Зокрема, однією з функцій, яка поки залишається за ДАІ, буде робота на стаціонарних постах ДАІ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram