ГоловнаПолітика

"Свободівці" вимагають відставки Яценюка під Радою

Депутати блокують трибуну парламенту.

Біля будівлі Верховної Ради активісти всеукраїнського об'єднання ВО "Свобода" проводять пікет.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, під парламентом багато прапорів і наметів. Активісти вимагають створити тимчасову слідчу комісію (ТСК) для розслідування "багатомільярдної корупції в уряді", а також вимагають усунути прем'єр-міністра Арсенія Яценюка. При цьому в порядку денному парламенту цих питань немає.

"Це питання краще вирішити системно - ухваленням закону про тимчасові слідчі комісії. А ось ці ініціативи про створення ТСК депутатами - це ніщо інше, як піар", - заявив депутат від партії "Самопоміч" Олег Березюк.

Зі свого боку народний депутат Єгор Соболєв заявив, що на завтрашньому засіданні Комітет з питань протидії корупції буде розглядати заяву екс-голови Держфінінспекції Миколи Гордієнка про корупцію в уряді.

Тим часом депутати ВО "Свобода" намагаються заблокувати трибуну парламенту. Спікер Ради Володимир Гройсман запропонував нардепам переговори, але депутати продовжують блокувати трибуну. "Депутати, не заважайте виступати з трибуни, це ж не ваша трибуна, а українського парламенту", - сказав Гройсман.

Після цього Гройсман пішов на нараду з головами фракцій. Засідання продовжив

перший заступник голови Ради Андрій Парубій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram