ГоловнаПолітика

Довгого визнано обраним у Раду

ЦВК залишилося визнати перемогу ще 45 депутатів

Довгого визнано обраним у Раду
Фото: Макс Левин

Центральна виборча комісія у п'ятницю визнала обраними до Верховної Ради ще 23 депутатів, які балотувалися в мажоритарних округах.

Відповідні протоколи підписали на засіданні ЦВК.

По округу №102 Кіровоградської області визнано обраним самовисуванця, колишнього секретаря Київської міської ради Олеся Довгого.

Від округу №46 у Донецькій області депутатом визнано Сергія Клюєва (самовисуванець, позафракційний депутат Ради, який пройшов до парламенту сьомого скликання по цьому округу від Партії регіонів, брат колишнього глави Адміністрації президента (Віктора Януковича) Андрія Клюєва, оголошеного в міжнародний розшук).

Зокрема, визнано обраним по округу №58 в Донецькій області колишнього голову Донецької обласної державної адміністрації, самовисуванця Сергія Таруту.

По округу №204 Чернівецької області визнано переможцем висунутого партією "Народний фронт" міністра інфраструктури Максима Бурбака.

Депутатом, обраним по округу №70 Закарпатської області, став парламентар від групи "Суверенна європейська Україна", що пройшов у Раду сьомого скликання від ПР - Михайло Ланьо, по округу №24 Дніпропетровської області - самовисуванець, депутат парламенту від ПР Яків Безбах, по округу № 107 Луганської області - самовисуванець, позафракційний депутат Ради Сергій Дунаєв, який пройшов до парламенту сьомого скликання по цьому округу від ПР.

В округах Вінницької області визнано переможцями самовисуванця Петро Юрчишин (№13), Івана Спориша і Руслана Демчака від "Блоку Петра Порошенка" (№15 і 18), Волинській - самовисуванця Сергія Мартиняка (№20), Дніпропетровській - Валентина Дідича від "Блоку Петра Порошенка" (№40).

У Запорізькій області визнано обраними самовисуванця Сергія Валентинова і Петра Сабашука від "Блоку Петра Порошенка" (№81 і 74), у Полтавській - самовисуванця Костянтина Жевага (№150), у Сумській - самовисуванця Андрія Деркача (№159) і Миколу Лаврика від "блоку Петра Порошенка" (№161).

В Івано-Франківській області перемогли кандидати від "Народного Фронту" Анатолій Дирів по округу №86 і Юрій Тимошенко по округу №88, у Львівській - самовисуванець Дмитро Добродомов (№115) і Богдан Дубневич від "Блоку Петра Порошенка" (№118).

По округу №166 Тернопільської області визнано обраним Миколу Люшняка, а по округу №205 Чернігівської області - Валерія Куліча (обидва - "Блок Петра Порошенка").

Всього ЦВК визнав обраними вже 152 депутатів, залишилося - 45.

Нагадаємо, голова ЦВК Михайло Охендовський заявив, що до 10 листопада комісія може не встановити результати виборів у загальнонаціональному багатомандатному виборчому окрузі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram