ГоловнаПолітика

Коморовський має намір провести переговори з Януковичем у Чикаго

Президенти обговорять перешкоди на шляху європейської інтеграції України.

Коморовський має намір провести переговори з Януковичем у Чикаго
Фото: www.president.gov.ua

Президент Польщі Броніслав Коморовський планує в рамках саміту НАТО, який відбудеться 20-21 травня в Чикаго, провести переговори з Президентом України Віктором Януковичем.

Про це повідомила прес-секретар Коморовського Анна Тшаска-Вечорек.

За її словами, переговори відбудуться з ініціативи польської сторони другого дня саміту.

Коморовський повідомив польських журналістів, що має намір обговорити з Януковичем перешкоди на шляху європейської інтеграції України.

Він назвав успіхом діючої української влади завершення переговорів і парафування Угоди про асоціацію з ЄС, зазначивши, що подальшому прогресу заважають внутрішні справи.

"Це точно буде розмова, присвячений також ризику невикористання тих досягнень через ситуацію у внутрішній політиці, зокрема, через справи екс-голови уряду Юлії Тимошенко", - сказав Коморовський.

На його думку, Україні необхідно сконцентрувати зусилля на комплексному вирішенні нинішніх проблем. Він назвав одним із завдань реформу українського законодавства і судочинства.

Також прес-служба польського президента повідомила, що Коморовський у Чикаго планує зустрітися з канцлером Німеччини Анґелою Меркель і

нещодавно обраним президентом Франції Франсуа Олландом.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович отримав від генерального секретаря НАТО Андерса Фог Расмуссена офіційного листа-запрошення взяти участь у заходах саміту Альянсу, який відбудеться 20-21 травня в Чикаго.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram