ГоловнаПолітика

Інтерпол оголосив у розшук братів Клюєвих і Ставицького

Оголошення в розшук цих осіб відповідає Статуту організації

Інтерпол оголосив у розшук братів Клюєвих і Ставицького
Братья Клюевы
Фото: korrespondent.net

Інтерпол оголосив у розшук братів Сергія та Андрія Клюєвих, а також колишнього міністра енергетики Едуарда Ставицького.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Генеральний секретаріат Інтерполу розблокував доступ до розшукових файлів Клюєва Андрія - з 30 березня, Клюєва Сергія - з 31 березня, Ставицького Едуарда - з 1 квітня", - написав міністр.

За його словами, після перевірки інформації в комісії Інтерполу вирішили, що оголошення в розшук цих осіб по всьому світу відповідає Статуту і правилам організації.

"Перекладаю з формального - після тривалої процедури перевірки у файловій апеляційній комісії Інтерполу в Ліоні нашу позицію визнали правильною стосовно тих, хто апелював, - і за позовом України всі троє в міжнародному розшуку по всьому світу", - додав Аваков.

Нагадаємо, в січні з офіційного сайту Інтерполу зникли дані майже всіх українських чиновників часів Віктора Януковича, які перебували в міжнародному розшуку. Пізніше в організації уточнили, що не видаляли інформацію про розшук, а тільки обмежили її надання.

У лютому 2014 року проти колишнього глави Адміністрації президента Андрія Клюєва та низки інших чиновників було відкрито кримінальне провадження за фактом організації умисних вбивств під час протестів у листопаді 2013-го - лютому 2014 років.

23 квітня 2014 року СБУ оголосила в розшук колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості Ставицького. Йому інкримінують розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

28 січня 2016 року Верховна Рада підтримала подання про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Сергія Клюєва. Він підозрюється у наданні неправомірної вигоди Януковичу у вигляді безкоштовного користування будівлями та приміщеннями в урочищі Межигір'я з тим, щоб Янукович у своє чергу сприяв братам Клюєвим в отриманні посад і веденні бізнесу з використанням бюджетних коштів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram