ГоловнаПолітика

Усов відкликав підпис під час голосування за комітети (документ)

Депутат не підтримує регіоналів у керівництві парламентських комітетів

Усов відкликав підпис під час голосування за комітети (документ)
Константин Усов на фото слева
Фото: Макс Требухов

Народний депутат від БПП Костянтин Усов відкликав свій голос під час голосування 4 грудня за постанову №1009 про розподіл посад у комітетах. Депутат просить вилучити його голос "за" постанову і вважати результатом його персонального голосування "не голосував".

"Прошу вилучити мій голос "за" з голосування за основу і в цілому... і вважати результатом мого голосування "не голосував", - сказано у зверненні Усова до спікера парламенту Володимира Гройсмана.

"Ми маємо справу або з технічною помилкою, або зі спритністю рук апарату Верховної Ради, що не змінюється вже багато років. Але суті справи це не змінює: ми не голосували за ці прізвища наших нешановних колег. ВР зможе виправити цю ситуацію, і я сподіваюся, що сьогодні ми внесемо необхідні зміни", - сказав Усов у коментарі LB.ua.

Позицію Усова поділяють інші парламентарі, які заявляють, що депутати, котрі голосували за диктаторські закони 16 січня 2014 року, не повинні очолювати парламентські комітети.

"Під час обговорення проекту постанови в сесійній залі колеги-депутати пропонували виключити з керівництва комітетів осіб, які голосували за закони 16 січня, водночас ніхто не озвучив їхніх прізвищ. Оскільки "16 січня" не є юридичним критерієм, юристи, які оформляли остаточний варіант тексту постанови, не мали жодних підстав вносити в нього зміни. А глава ВР не міг його не підписати", - написала на своїй сторінці у Фейсбуці віце-спікер парламенту Оксана Сироїд.

Депутати вимагають внести зміни до постанови на сьогоднішньому засіданні парламенту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram