ГоловнаПолітика

Данилюк анонсував створення Служби фінансових розслідувань

Служба повинна розпочати роботу щонайпізніше 2017 року.

Данилюк анонсував створення Служби фінансових розслідувань
Александр Данилюк
Фото: zn.ua

Служба фінансових розслідувань повинна з'явитися в Україні щонайпізніше 2017 року. Про це заявив міністр фінансів Олександр Данилюк, повідомляє Фокус.

"Для ліквідації податкової поліції і створення Служби фінансових розслідувань потрібно прийняти спеціальний закон. Хотілося укомплектувати нову службу цього року, але, швидше за все, станеться це вже у 2017-му", - зазначив він.

За словами Данилюка, найважливішим питанням у створенні нової служби є питання кадрів.

"Хтось із числа податкових міліціонерів, напевно, залишиться, але кістяк буде складатися з абсолютно нових осіб, яких відберуть на прозорому конкурсі. І це буде не 1500 осіб, які зараз працюють у декількох органах у сфері протидії фінансовим злочинам, а 2500. І найголовніше, що ця служба стане не силовою, а передусім аналітичною", - підкреслив він.

Нагадаємо, наприкінці травня міністр фінансів Олександр Данилюк пообіцяв у найближчі місяці ліквідувати податкову міліцію. Замість неї повинні створити Службу фінансових розслідувань, яка об'єднає функції СБУ, податкової поліції та прокуратури в розслідуванні всіх економічних злочинів проти держави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram