ГоловнаПолітика

Москаль попросив Пайєтта допомогти з інвестиціями в Закарпатті

Посол США засудив застосування зброї "Правим сектором"

Москаль попросив Пайєтта допомогти з інвестиціями в Закарпатті
Фото: http://moskal.in.ua

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт у вівторок зустрівся в Ужгороді з керівником Закарпатської області Геннадієм Москалем.

Основні теми зустрічі, як повідомляється на сайті Закарпатської ОДА, - ситуація зі стріляниною в Мукачевому та залучення американських інвестицій в область.

Пайєтт засудив "Правий сектор" за застосування зброї.

"Я дуже ціную те, що розповів мені Москаль про недавні події за участю так званого "Правого сектору". Те, як вчинити з цими групами далі, - питання повністю в руках українського уряду та українських правоохоронних органів. Але я хочу зауважити, що ми, США, всіляко підтримуємо позицію, висловлену президентом України Петром Порошенком, міністром МВС Арсеном Аваковим і керівником області Геннадієм Москалем про те, що застосування сили, використання зброї - це виняткова прерогатива українського уряду і силових структур українського уряду. Це загальноприйнята демократична норма", - сказав посол США.

Кажучи про інвестиційні можливості Закарпатської області, Москаль заявив, що з 2005 року в регіоні не реалізувався жоден серйозний інвестиційний проект.

"Я попросив пана посла, щоб він допоміг з американськими інвестиціями, а я зі свого боку гарантую, що на корупційну складову інвестор не витратить навіть півцента", - заявив Москаль.

Нагадаємо, Москаля призначили главою Закарпатської області 15 липня після скандалу зі стріляниною в Мукачевому, пов'язаного з контрабандою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram