ГоловнаПолітика

Порошенко назвав ватажків ДНР і ЛНР організаторами нового Голодомору

"Духовні нащадки Сталіна, Кагановича, Постишева не розчинилися у мороці історії"

Президент Петро Порошенко вважає ватажків терористичних організацій ДНР і ЛНР духовними нащадками організаторів Голодомору 1932-33 років.

Про це він сказав під час траурних заходів з нагоди Дня пам'яті жертв голодоморів.

Фото: facebook.com/petroporoshenko

"Схоже, духовні нащадки Сталіна, Кагановича, Постишева не розчинилися у мороці історії. Вони правлять кривавий бал на тимчасово захоплених землях так званих ЛНР і ДНР. Вони повторюють там злочинний експеримент часів Голодомору, позбавляючи мирних людей продуктів харчування", - заявив Президент.

За його словами, подібно до того, як у 30-х роках радянська влада припиняла спроби передачі продовольства на території, де був голод, зараз на Донбасі намагаються заблокувати передачу гуманітарної допомоги з України.

"Сьогодні, коли на окупованих територіях Донбасу починаються голодні бунти, бойовики стріляють у машини з українською гуманітарною допомогою", - сказав Президент.

Порошенко підкреслив неприпустимість повторення трагедії Голодомору та висловив упевненість у перемозі над окупантами. Він також закликав українців об'єднуватися перед обличчям нових викликів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram