ГоловнаПолітика

Кримські татари просять Тимошенко не голодувати

Меджліс хоче бачити лідера опозиції живою.

Кримські татари просять Тимошенко не голодувати
Фото: www.20khvylyn.ua

Меджліс кримськотатарського народу звернувся до екс-прем'єра Юлії Тимошенко з проханням припинити голодування.

Як повідомили в прес-службі

партії "Батьківщина", про це йдеться у зверненні президії Меджлісу кримськотатарського народу до Юлії Тимошенко.

Меджлісі кримськотатарського народу вкрай стурбовані різким погіршенням Вашого самопочуття і безпосередньою загрозою Вашому життю внаслідок оголошеного Вами голодування на знак протесту проти свавілля і репресій, які здійснюються діючою владою. Ми усвідомлюємо, що з Вашого боку це є застосуванням крайньої форми боротьби проти несправедливості та знущань", - йдеться в документі.

У Меджлісі нагадують, що в найважчі часи боротьби кримськотатарського народу з комуністичним режимом СРСР активісти кримськотатарського національного руху також вдавалися в тюремних умовах до голодування як до крайньої форми протесту проти безправ'я та репресій. "Але коли в голодуючих наставав крайній ступінь втоми і вони перебували на межі смерті, тюремні наглядачі здійснювали насильницькі дії з примусового введення в організм голодуючих спеціальних сумішей", - наголошується у зверненні.

"Шановна Юліє Володимирівно, відчуваючи Ваш біль і усвідомлюючи Вашу готовність до самопожертви в ім'я України, ми стверджуємо: українське суспільство потребує збереження Вами власного життя і здоров'я, наданих Всевишнім. Благаємо, просимо Вас припинити голодування", - йдеться у зверненні Меджлісу.

Нагадаємо, Юлія Тимошенко оголосила голодування 20 квітня на знак протесту проти жорстокого поводження і застосування фізичної сили під час примусової госпіталізації в харківську лікарню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram