ГоловнаПолітика

У Збройних Силах України почалися масштабні збори з резервістами

8 000 демобілізованих пройдуть навчання

У Збройних Силах України почалися масштабні збори з резервістами
Фото: http://www.mil.gov.ua

У Збройних Силах України почалися масштабні збори з резервістами, повідомляє прес-служба Міноборони.

Протягом вересня до зборів залучать дев'ять бригад всіх оперативних командувань у п'яти областях. Будуть задіяні понад 8000 резервістів, 10% з яких - офіцери. Збори пройдуть у два етапи: перший - 3-15 вересня, другий - 12-24 вересня.

Особливість проведення зборів - залучення близько 1 000 резервістів в кожну бригаду одночасно. Доукомплектування частин і підрозділів відбуватиметься в пунктах постійної дислокації, а практична частина навчань відбудеться на полігонах і в навчальних центрах після передислокації.

Під час зборів резервістів не залучатимуть до нарядів, господарських робіт, стройової підготовки тощо. Час зборів будуть максимально використовувати для підвищення рівня бойової підготовки, злагодженості дій підрозділів і екіпажів.

Завершаться збори проведенням бригадних тактичних навчань з бойовою стрільбою, в яких візьмуть участь сформовані з діючих військовослужбовців і резервістів змішані підрозділи.

Головна мета навчань - відпрацювання механізму оперативного доукомплектування частин і з'єднань силами оперативного резерву в разі відвертої агресії.

Зараз в Україні близько 85 тисяч резервістів. Це люди, які вже відслужили один рік по мобілізації, брали участь у АТО, і тепер їх запрошують на військові збори для підтримки рівня професійної підготовки та підвищення бойової виучки. Згідно з попереднім опитуванням серед резервістів, 80% готові в будь-який момент стати на захист Батьківщини і прибути за викликом до військових частин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram