ГоловнаПолітика

Нардеп від "Самопомочі" запропонувала заморозити зростання компослуг

Половина громадян України опинилися за межею бідності.

Нардеп від "Самопомочі" запропонувала заморозити зростання компослуг
Алена Бабак(правее) и Соня Кошкина, модератор круглого стола
Фото: Макс Требухов

Депутатка Верховної Ради від "Самопомочі" Олена Бабак запропонував заморозити зростання комунальних послуг.

Про це вона сказала на круглому столі "Чи переживуть українці чергове підвищення комунальних тарифів?",  організованому Інститутом Горшеніна.

Бабак зазначила, що перше суттєве підвищення цін на газ для населення 2015 року було економічно обґрунтованим, тому що фінансувати "Нафтогаз" у тих обсягах, що й колись, держава вже не могла.

"Сьогоднішнє підвищення цін економічно обґрунтованим назвати неможливо. Тому що за останні два роки платоспроможність українських громадян знизилася на 25,4%, рівень бідності серед тих, хто працює, збільшився за останні три роки з 19,6% до 52,3%. В умовах, коли так росте бідність, підвищувати вартість життєво важливих послуг неприпустимо. Це неправильна економічна політика держави", - заявила Бабак.

"Кожна друга сім'я, за прогнозами уряду, буде на адресних субсидіях", - обурилася депутат.

На її думку, держава в нинішніх умовах має працювати у двох напрямках - сприяти зростанню доходів громадян і заморозити зростання витрат.

"У нашому випадку такими витратами є видатки на компослуги і транспорт. Усе інше - це ринкові відносини, і держава там мало впливає на формування цін", - заявила депутат.

Нагадаємо, що з 1 травня в Україні встановлено єдину ціну на газ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram