ГоловнаПолітика

Дніпропетровськ збираються "перейменувати" на честь Святого Петра

Формально має відбутися перейменування Дніпропетровська у Дніпропетровськ.

Дніпропетровськ збираються "перейменувати" на честь Святого Петра
Фото: www.litsa.com.ua

Дніпропетровська міськрада на виїзному засіданні звернулася до Верховної Ради з проханням залишити місту колишню назву в рамках декомунізації - але на честь Святого Петра, а не більшовика Григорія Петровського. Формально має відбутися перейменування Дніпропетровська в Дніпропетровськ.

За це рішення проголосували 33 депутати від фракцій "Опоблок", "Громадська сила" і БПП "Солідарність", пише gorod.dp.ua.

"Ми відстоюємо позицію дніпропетровців - понад 80% городян хочуть, щоб наше місто називалося Дніпропетровськом. Ми хочемо, щоб люди не витрачали свій особистий час, вистоюючи в чергах до чиновників для заміни документів", - заявила лідер фракції ОБ Наталія Начар'ян.

Нагадаємо, мер міста Борис Філатов говорив, що перейменування Дніпропетровська можливе, тільки якщо новою назвою стане Дніпро.

Відповідно до вересневого опитуванням КМІС, 90% жителів Дніпропетровська не хочуть його перейменування. Серед решти назв найпопулярнішою є Дніпро. Також існують пропозиції перейменувати місто на Січеслав, Дніпровськ, Дніпрополь, Кодак, Новий Кодак і Святослав.

Відповідно до закону про заборону комуністичної символіки, місцева влада зобов'язана перейменувати області, райони, міста, села, вулиці й інші об'єкти топоніміки, які мають радянські назви. У назві Дніпропетровськ закладено прізвище радянського партійного діяча Григорія Петровського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram