ГоловнаПолітика

Гройсман обіцяє притягнути до відповідальності тих, хто "сидить" на потоках

По-іншому нову країну не побудувати, впевнений прем'єр.

Гройсман обіцяє притягнути до відповідальності тих, хто "сидить" на потоках
Фото: 24tv.ua

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман одним зі своїх стратегічних завдань назвав боротьбу з потоками на держпідприємствах.

Про це він розповів в інтерв'ю програмі "Лівий берег" зі Сонею Кошкіною.

"В умовах важкої економічної ситуації, коли пенсіонерам важко живеться, коли немає можливості купити навіть найдешевші ліки, сідати на потоки і грабувати - це мародерство", - заявив Гройсман.

За його словами, в Україні на сьогоднішній день є проблеми з митницею, "де десятки мільярдів гривень не надходять в український бюджет", що пов'язано з неідеальною митною системою. Однак уряд знайшов вихід з цієї ситуації - "виключити людський фактор".

"Взагалі прибрати людський фактор з розрахунку митної вартості при розмитненні. І друге - потрібно створити систему випадкового контролю. Я думаю, що ми зробимо все досить швидко", - зазначив Гройсман, при цьому він додав, що ініціативу підтримав Президент Петро Порошенко.

"Я хотів би окремо відзначити систему державних закупівель ProZorro, яка практично унеможливила величезні потоки відкатів - десятки мільярдів ресурсів. Тому цю систему потрібно однозначно вдосконалити", - заявив прем'єр.

Разом з тим, він не зміг відповісти на питання, "чи сидить" на потоках Ігор Кононенко, соратник Президента і депутат від БПП.

"Ви запитаєте про це Кононенка. У розмовах зі мною він говорить про те, що ні в яких потоках участі не бере. Наскільки я знаю, він дає свідчення в НАБУ щодо відповідних звинувачень", - розповів Гройсман.

"Якщо така" історія "(участь в потоках - ред.) десь є, то - незалежно від фігурантів - дуже важливо, щоб за неї несли відповідальність. Тоді ми зможемо будувати справжню демократичну країну. Та всьому свій час. У нас дуже багато істерії кругом багатьох речей, які не мають під собою підстав", - резюмував прем'єр.

Детальніше про це читайте в повній версії інтерв'ю  "Володимир Гройсман: «Я не планую бути Президентом»"

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram