ГоловнаПолітика

Порошенко призначив Кличка головою КМДА (додано відео)

Мер Києва вперше за чотири роки отримає реальну владу в місті

Президент Петро Порошенко видав указ про призначення мера Києва Віталія Кличка головою Київської міської державної адміністрації.

Укази про звільнення Володимира Бондаренка з посади голови КМДА і призначення замість нього Віталія Кличка оприлюднено на сайті Президента.

Порошенко під час зустрічі з Кличком заявив, що першорядними завданнями влади Києва є відновлення столиці, боротьба з корупцією.

Також голова держави зазначив, що зовсім скоро місцева влада отримає нові розширені повноваження після прийняття змін Конституції, які введуть децентралізацію влади.

Сам Кличко заявив, що вважає своє призначення "поверненням місцевого самоврядування в Київ". "Кияни чекають, що київський міський голова матиме повноваження, завдяки яким зможе реалізувати їхні прагнення впливати на адміністрацію, на бюджет, на зміни, яких кияни чекають так довго, вже багато років", - зазначив він.

За даними LB.ua, представлення Кличка як голови КМДА має відбутися в середу після полудня в Адміністрації президента.

Як відомо, рішення Конституційного Суду від 2003 року дозволяє суміщення цих посад однією людиною, ба більше, саме їх суміщення вважається запорукою ефективної роботи керівника міста.

Однак коли президентом став Віктор Янукович, підконтрольна йому парламентська більшість проголосувала за надання йому права призначати головою КМДА будь-кого на власний розсуд, а не того, за кого голосували кияни.

У результаті в листопаді 2014 року тодішнього мера Леоніда Черновецького на посаді голови міськадміністрації замінив Олександр Попов, а Партія регіонів отримала реальну владу в місті.

Донедавна головою КМДА був Володимир Бондаренко.

Нагадаємо, Віталій Кличко переміг на виборах мера Києва 25 травня з результатом 56,7% голосів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram