ГоловнаПолітика

Соратника Данилишина підозрюють в організації замаху

Колишній власник великої енергетичної компанії Василь Данилів нібито замовив убивство банкіра Сергія Дядечка.

Соратника Данилишина підозрюють в організації замаху
Василий Данылив

Соратника екс-міністра економіки Богдана Данилишина, колишнього власника великої східноєвропейської енергетичної компанії Korlea Invest Василя Даниліва підозрюють в організації замаху на екс-віце-президента банку "Родовід" Сергія Дядечка.

Про це повідомив журналіст Олександр Аргат у своєму блозі на "Українській правді".

"18 липня 2012 року МВС повідомило про затримання групи кілерів і організатора замаху на Дядечка. Організатором було названо "43-річного Д." Відтоді ніякої інформації з цього приводу не надходило", - написав він.

"Як стало відомо, особа, якій приписують роль посередника, - Василь Данилів, українець, має бізнес у Східній Європі. Нині він перебуває у СІЗО в Кривому Розі", - повідомив журналіст.

"Викликає увагу те, що, крім іншого, Василь Данилів є одним із лідерів руху "Українська європейська перспектива" під керівництвом Богдана Данилишина. Ба більше, раніше преса писала, що саме його стараннями екс-міністр і отримав політичний притулок у Чехії", - написав Аргат.

"Кажуть про допомогу в переїзді чоловіка Тимошенко. Щоправда, дивно, що на сайті УЄП про затримання Даниліва не повідомлялося, - йдеться в блозі журналіста.

Аргат зазначив, що "цей факт став відомий побічно від матері Василя".

Раніше ЗМІ писали, що Данилів допоміг Данилишину виїхати з України.

Як відомо, 19 березня в Софіївській Борщагівці обстріляли автомобіль співзасновника банку "Родовід" Дядечка. Банкір залишився живий.

Нагадаємо, Korlea Invest - холдинг, який продавав електроенергію майже у всіх країнах Східної Європи. Його створив Василь Данилів, який до 2009 року мав прізвище Бечварж, - українець, родом з Івано-Франківської області, останнім часом жив у Словаччині, Чехії та інших європейських країнах.

Найбільшого розквіту Korlea Invest досягла в 2008-2009 роках, отримавши можливість монопольно купувати українську електроенергію, яку експортує з "Бурштинського енергоострова" держкомпанія "Укрінтеренерго". Але з 2010 року компанію потіснила на ринку електроенергії ДТЕК, зайнявши фактично таке ж монопольне становище на експортному ринку, яке було у попередників. Лобістом Korlea Invest в уряді Юлії Тимошенко вважали заступника міністра палива та енергетики Олега Бугаєва, а Богдан Данилишин був у цьому уряді міністром економіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram