ГоловнаПолітика

Порошенко заборонив Путіну називати Януковича легітимним

Російському президентові відмовили у праві трактувати Конституцію України

Порошенко заборонив Путіну називати Януковича легітимним
Фото: EPA/UPG

Переможець президентських виборів в Україні Петро Порошенко вважає, що російський президент Володимир Путін не має права, посилаючись на українську Конституцію, називати Віктора Януковича діючим президентом України.

Про це він сказав у розмові з кореспондентом російського "Коммерсанта" Андрієм Колесніковим.

На зауваження, що Путін говорив багато разів, що не існує формальних підстав для того, щоб вважати Януковича нелегітимним президентом, Порошенко відповів: "Це думка громадянина Путіна".

"Якщо хтось вважає, що щось у країні не так, подайте до Конституційного Суду. Громадянин Янукович може подати до Конституційного Суду оскарження рішення Верховної Ради про своє відсторонення, і рішення Конституційного Суду буде остаточним і оскарженню не підлягає", - додав він.

На ремарку журналіста, що жодна з чотирьох записаних у Конституції України причин, через які Янукович міг бути усунений від влади, не була дотримана, Порошенко сказав:

"А хто вам дав право трактувати мою Конституцію? Вам, шановний Андрію, або вам, шановний Володимире Володимировичу, хто вам дав право трактувати нашу Конституцію?.. Ваша думка як громадянина вашої країни про те, хто в мене повинен бути президентом, мене не цікавить, так само як громадянина Росії - думка якого-небудь громадянина Канади, або громадянина Австралії, або громадянина Папуа-Нової Гвінеї не цікавить. Це не ваша справа", - підсумував він.

Нагадаємо, 23 травня президент РФ Володимир Путін заявив, що легітимним президентом України залишається Віктор Янукович.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram