ГоловнаПолітика

У Новоайдарі під час нападу терористів на дільницю загинула одна людина (оновлено)

Ще одна людина отримала поранення

У Новоайдарі під час нападу терористів на дільницю загинула одна людина (оновлено)
Архив
Фото: instagram.com/sashakots

Одна людина загинула, ще одна поранена внаслідок перестрілки в Новоайдарі Луганської області.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Ярового.

"Унаслідок події одна людина вбита і одна поранена. На місці працює оперативно-слідча група. За результатами її діяльності будуть відомі всі обставини цієї події", - сказав він на брифінгу в неділю в Києві.

Прес-служба МВС у своєму повідомленні з посиланням на Ярового зазначає, що сьогодні об 11:05 у селі Гречишкіне Новоайдарського району Луганської області на виборчій дільниці №440265 невідомі особи забрали виносну урну з бюлетенями, після чого на автомобілі поїхали в невідомому напрямку.

Силовики АТО затримали групу осіб, які викрали бюлетені з виборчої дільниці.

"Під час затримання відбулася перестрілка. Є поранені. Особи зловмисників встановлюють. На місці події працює слідчо-оперативна група. У чоловіків вилучили бюлетені, а також бейдж члена виборчої комісії", - сказав Яровий.

На брифінгу заступник голови Центрвиборчкому Жанна Усенко-Чорна повідомила, що в Новоайдарі терористи захопили бюлетені та печатки.

"Службою безпеки надана інформація, що в Новоайдарі Луганської області триває бій. Дійсно були захоплені виборчі документи, зокрема виборчі бюлетені, печатки. Фігурувала при цьому чорна "дев'ятка". Є інформація, що вона була розстріляна", - заявила Усенко-Чорна, повідомляє РБК-Україна. За її словами, в розстріляному автомобілі перебували бойовики.

Усенко-Чорна також зазначила, що через ці події ЦВК дозволила дільничним виборчим комісіям у Луганській і Донецькій областях у виняткових випадках складати протоколи не на бланках ЦВК, а на власних.

Нагадаємо, раніше блогер Сергій Іванов повідомив, що близько 16:00 два автомобілі з терористами в'їхали в Новоайдар, скоїли напад на виборчі дільниці, викрали бюлетені і спробували втекти. Військові, дислоковані в Новоайдарі, кинулися навздогін. Терористи почали відстрілюватися. Солдати роззброїли і затримали вбивць - загалом 7-8 осіб.

Про "жорстокий бій" у Новоайдарі повідомив також у "Твіттері" голова Комітету виборців України Олександр Черненко. Окрім того, за його даними, в Новоайдарському районі захопили 4 дільниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram