ГоловнаБлогиБлог Сергія Капліна

Чотириста сорок п’ять п’ятьох не чекають?

Через маніпуляції та фальшування виборів майже мільйон виборців позбавлений представницького мандату у Раді. Пік цинізму влади: залишити без депутатів людей у кількості, що дорівнює населенню Кіпру, Мальти чи Люксембургу. І зроблено це аби вгодити фактичним спонсорам Партії регіонів, що «посунули» у ці округи, витратили мільйони, проте програли вибори опозиції і простим людям. І тоді «регіонали» наче малолітні діти почали «тупати ногами» та кричати «не считается».

Фото: Макс Левин

Ми повинні пильним оком громадянського суспільства стежити за наступним голосування на цих округах. Додатково, перешкодити регіоналам «перекроїти» виборчий закон під незручну, вбивчу для регіоналів після виборчу кон’юнктуру. Це буде війна не за «п’ять штиків» опозиції, це екзамен для опозиційних партій, рухів, громадських організацій та окремих лідерів. Екзамен на здатність перемагати далі – на виборах у місцеві ради та президентських.

Вся Україна буде дивитися цей фінал у змаганні «Янукович проти опозиції».

Ми як мінімум маємо виграти з рахунком 5:0. Інакше прості українці скажуть: вимагаємо кардинального реформування опозиції. Люди вимагатимуть негайно провести ротацію лідерів опозиції, бо вони більше не здатні повести «сотні тисяч» боронити свої конституційні права та свободи; люди вимагатимуть очищення регіональних організацій опозиційних партій; люди вимагатимуть оприлюднити зрозумілий реальний порядок денний боротьби з режимом Януковича, а «протиянуковські піар акції». Люди вимагатимуть припинити інтриги в опозиційному середовищі і зробити прозорим процес його структурування по лідерам, учасникам і головне цінностям та принципам.

Що робити?

Як пересічний громадянин та новообраний депутат Ради я пропоную негайно створити Комітет опору фальсифікаціям та оголосити наступний порядок його діяльності. По-перше, ми повинні за короткий час виправити помилки які допущені в період «великої кампанії». Формула проста. В разі перевиборів єдиний кандидат висунутий на основі його рейтингу та її можливої динаміки. Це має бути людина адекватна очікуванням суспільства, а не ті що «тримаються за холоші» своїх лідерів. Друге, донести кожному виборцю інформацію про «псевдо-самовисуванство» і 100% проянуковську приналежність цих самовисуванців. Варто чітко і обґрунтовано «ткнути пальцем» на кожен доказ такої мафіозної приналежності самовисуванців. Це буде зробити легко, адже після 17 грудня почнеться глобальний парад обраних самовисуванців у напрямку Межигір’я. Третє, вся Україна має встати і йти захищати, поширювати тези опозиції в цих округах: волонтери, активісти, ГО, партії, депутати усіх рівнів, прогресивні журналісти. Це п’ять ключових майданів і політичний десант опозиції має максимально покрити ці округа. І останнє – в день голосування ми маємо забезпечити наших колег кращими спостерігачами, журналістами, членами ДВК та ОВК.

Ни у кого не было претензий по поводу выдвижения кандидатов, проведения предвыборной кампании. Зачем проводить перевыборы?

Не знаю як там усі 445 обраних депутатів, але я особисто і очолюваний мною Рух простих людей чекаємо у Раді ще п’ятьох опозиціонерів і докладемо усіх зусиль аби останні точно повернули вкрадену перемогу у простих людей. Фактичним початком роботи парламенту буде оголошення результатів «цього фіналу», бо саме вони дадуть відповідь щодо перспектив української опозиції: вкажуть на ті її складові які треба вже давно ампутувати, а не безуспішно приживляти на новий парламентський організм.

Сергій Каплін Сергій Каплін , Народний депутат, представник профспілок в Парламенті, лідер Партії простих людей
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram