ГоловнаПолітика

Депутати відклали на вівторок рішення з приводу виборів у Маріуполі і в Красноармійську

Нардепи не одностайні - у цих містах не відбулися вибори чи голосування

Депутати відклали на вівторок рішення з приводу виборів у Маріуполі і в Красноармійську
ТИК Красноармейска
Фото: Макс Левин

Депутати відклали вирішення про вибори в Маріуполі та Красноармійську Донецької області на вівторок, 27 жовтня.

Про це заявив нардеп Сергій Тарута після засідання ради коаліції, на якому він побував.

"Позиція однозначна: вибори і в Маріуполі, і в Красноармійську повинні бути. Але за якою процедурою - тривають консультації із Центральною виборчою комісією, з територіальною комісією. Юристи підготують свою позицію, і завтра буде ухвалено остаточне рішення", - розповів Тарута журналістам.

Він також повідомив, що депутати не дійшли згоди, що ж сталося в цих містах - чи то там не відбулося вибори, чи то не відбулося голосування (у другому випадку вибори можна буде провести 15 листопада).

"Те, що трапилося в Маріуполі та Красноармійську, - немає положень, як виходити із цієї ситуації в рамках наявного закону, тому завтра, я думаю, ми ухвалимо остаточне рішення - і вибори будуть", - сказав Тарута.

Депутат не входить у коаліцію, але його запросили на раду як мажоритарника від Маріуполя. Водночас мажоритарників від Опоблоку не запрошували.

Нагадаємо, в Маріуполі і Красноармійську голосування на місцевих виборах скасували, оскільки тервиборчкоми не прийняли рішення передати бюлетені на дільниці. Голосування в цих двох містах мало пройти на 235 дільницях.

Голова ЦВК Михайло Охендовський заявив, що перенесення виборів в окремому населеному пункті не передбачене, тому потрібно вносити зміни до законодавства. Президент Петро Порошенко попросив Раду внести відповідні зміни в законодавство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram