ГоловнаПолітика

Асоціацію з ЄС відклали, щоб зняти заклопотаність Росії, - МЗС

ЄС погодився продовжити торгові преференції для українських експортерів до кінця 2015 року

Асоціацію з ЄС відклали, щоб зняти заклопотаність Росії, - МЗС
Фото: uk.wikipedia.org

У Брюсселі за результатами тристоронньої міністерської зустрічі Україна-ЄС-РФ досягли важливих для української держави домовленостей, серед яких і продовження торгових преференцій для українських експортерів.

Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ України.

"ЄС погодився продовжити дію режиму автономних торгових преференцій для українських експортерів до кінця 2015 року. Цей крок з боку ЄС є безпрецедентним жестом підтримки та солідарності з Україною", - повідомили у відомстві.

У заяві наголошено, що такі домовленості дадуть можливість Україні вповні скористатися перевагами зони вільної торгівлі з ЄС в рамках Угоди про асоціацію.

"Наші товаровиробники зможуть скористатися перевагами односторонніх преференцій ЄС і отримають додатковий час для пристосування до умов посиленої конкуренції в рамках ЗВТ Україна-ЄС", - сказано в заяві.

При цьому, згідно з інформацією, Україні вдасться зберегти баланс між реалізацією положень ЗВТ з ЄС і продовженням дії режиму вільної торгівлі з Росією в рамках угоди про вільну торгівлю СНД.

"Домовленості знімають навіть гіпотетичну стурбованість російської сторони, пов'язану з імплементацією Угоди. Україна та ЄС погодилися також продовжити консультації з РФ з питань торгівлі", - повідомляє МЗС.

У відомстві уточнили, що Україна та ЄС синхронно ратифікують Угоду про асоціацію 16 вересня. При цьому тексту Угоди про асоціацію змінювати не будуть.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram