ГоловнаПолітика

Росія поводиться як наш ворог, - генерал НАТО

Альянс вже збільшив кількість літаків, які беруть участь в операціях повітряної поліції країн Балтії

Росія поводиться як наш ворог, - генерал НАТО
Фото: online.ua

У Північноатлантичному Альянсі оцінюють дії Росії в рамках її агресії проти України як ворожі цивілізованому співтовариству.

Це відзначив у Вашингтоні під час зустрічі з іноземними журналістами командувач наземних військ НАТО (LANDCOM) генерал-лейтенант Фредерік Ходжес, повідомляє Укрінформ.

"Що стосується Росії та України, то Росія, цілком очевидно, поводиться як ворог. Її дії з незаконної анексії Криму та дестабілізації на сході України, явно суперечать тим цілям, які ми всі відстоюємо", - зазначив генерал.

Він зазначив, що генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен і головнокомандуючий об'єднаними силами НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав представили неспростовні докази того, що за діями сепаратистів у східній Україні стоїть Російська Федерація.

"У цьому зв'язку наша штаб-квартира виконує узгоджені заходи для того, щоб запевнити країни, які знаходяться ближче до потенційної загрози: Естонію, Латвію, Литву, Польщу, Румунію, Болгарію - у тому, що інші члени НАТО виконають свої зобов'язання" за 5-ою статтею. Немає жодних сумнівів, що ми це зробимо", - підкреслив представник командування НАТО.

У цьому зв'язку він повідомив, що Альянс вже збільшив кількість літаків, що беруть участь в операціях повітряної поліції країн Балтії. Окрім того, більше літаків патрулюють простір над Чорним морем та країнами Східної Європи. Проводяться навчання в Чорному морі, зокрема, операція "Бриз", в якій бере участь найбільша за останній час кількість кораблів НАТО в акваторії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram