ГоловнаПолітика

Яценюк упевнений, що конфлікт у Криму вдасться розв'язати мирно

Це наша земля, і ми не відступимо ні на сантиметр, сказав прем'єр

Яценюк упевнений, що конфлікт у Криму вдасться розв'язати мирно
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк упевнений, що конфлікт із Російською Федерацією вдасться розв'язати мирно.

Про це він заявив під час святкування 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка, повідомляє РБК-Україна.

"Ми як мирна держава робимо і будемо робити все для вирішення цього конфлікту виключно політичним і дипломатичним шляхом", - сказав прем'єр-міністр.

Яценюк також висловив упевненість у тому, що країни-учасниці Будапештського меморандуму, які 1994 року надали гарантії територіальній цілісності України, яка відмовилася від ядерної зброї, "зроблять усе можливе і неможливе для виконання цього меморандуму і для збереження України".

Він також нагадав, що Росія почала військову агресію проти України.

"Наша відповідь Російській Федерації лише одна: єдність, упевненість, цілеспрямованість і віра в те, що ми йдемо правильним шляхом. Це наша земля. За цю землю проливали кров наші батьки і діди, і ми не відступимо ні на один сантиметр з української землі. Нехай знає про це Росія та її президент", - сказав Яценюк.

Нагадаємо, держсекретар США Джон Керрі заявив, що якщо Росія не облишить спроб анексувати Крим, дипломатичні відносини між США і російською стороною будуть неможливі.

Раніше голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Мартін Демпсі заявив, що армія США готова підтримати союзників у Європі і надати підтримку Україні в разі загострення ситуації в країні.

А НАТО закликало Росію повернути свої війська, які перебувають у Криму, в місця постійної дислокації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram