ГоловнаСвіт

Меркель про відносини з РФ: "Не можна закривати очі на реальність"

Канцлерка зауважила, що Німеччина проводить "дуже чесну політику щодо Москви".

Меркель про відносини з РФ: "Не можна закривати очі на реальність"
Фото: Bundesregierung / Bergmann

Канцлерка ФРН Ангела Меркель заявила, що Німеччина хотіла б встановити хороші відносини з РФ, однак не можна закривати очі на реальність.

Про це Меркель сказала під час виступу в парламенті, повідомляє T-Online.

"Не варто закривати очі на реальність", - заявила Меркель. 

При цьому вона зауважила, що Німеччина проводить "дуже чесну політику щодо Москви".

За словами канцлерки, не можна ігнорувати такі речі як отруєння опозиціонера Олексія Навального, вбивство колишнього чеченського командира в Берліні та невеликий прогрес у Мінському процесі щодо конфлікту в Україні. 

Нагадаємо, 14 грудня стало відомо, що до отруєння російського опозиціонера Олексія Навального можуть бути причетні співробітники ФСБ РФ.

У спільному розслідуванні Bellingcat, The Insider, Der Spiegel і телеканалу CNN зазначено, що замах на Навального в Томську здійснила група з восьми оперативників ФСБ із секретного підрозділу відомства, які діяли під прикриттям Інституту криміналістики ФСБ.

У зв'язку зі справою Навального Євросоюз запровадив санкції проти Росії. Під обмеження потрапили шість чоловік, зокрема директор ФСБ Олександр Бортніков і перший заступник голови адміністрації президента Сергій Кирієнко. Фігурантам списку заборонений в'їзд до Євросоюзу, їхні активи і кошти в ЄС заморожуються.

Росія у відповідь на "санкції Навального" впровадила дзеркальні заходи щодо Німеччини і Франції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram