ГоловнаСвіт

Трамп анонсував експериментальне лікування коронавірусу препаратом проти малярії

У США число тих, що заразилися коронавірусом, перевищило 10 тисяч, 152 людини померли.

Трамп анонсував експериментальне лікування коронавірусу препаратом проти малярії
Фото: EPA/UPG

Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) дозволило використання препарату проти малярії Hydroxychloroquine як засіб для протидії коронавірусу COVID-19.

Про це президент США Дональд Трамп заявив на брифінгу в Білому домі, повідомляє FoxNews.

За його словами, "хлорохін - ліки, що використовуються для лікування малярії та серйозних форм артриту, засвідчили багатообіцяючі початкові результати під час використання для лікування людей із зараженням COVID-19".

Трамп також сказав, що буде використовуватися ще один препарат, ремдесівір (Remdesivir).

"І ці ліки, які використовувалися для інших цілей, і у них були дуже хороші результати, але, схоже, це дуже хороший шанс, пов'язаний з цим вірусом".

Під час брифінгу Трамп розповів, що доручив Управлінню з контролю за продуктами і лікарськими засобами спростити існуючі процедури, щоб прискорити розробку методів лікування коронавірусу.

Крім того, він запропонував переймати досвід фармацевтів з-за кордону.

"Якщо є відомий безпечний і ефективний засіб для лікування вірусу в Європі, в Японії або в інших країнах, ми використовуємо цю інформацію для захисту здоров'я американців", - підкреслив Трамп.

16 березня повідомлялося, що в американському Сіетлі вакцину від нового виду коронавірусу почали випробовувати на першому пацієнті. При цьому представники охорони здоров'я США заявили, що для повного затвердження будь-якої потенційної вакцини потрібно буде від 12 до 18 місяців.

Раніше Трамп взяв на себе надзвичайні повноваження для мобілізації промисловості на боротьбу з коронавірусом.

Станом на 19 березня в США зареєстрували щонайменше 10 259 випадків зараження коронавірусом COVID-19, 152 людини померли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram