ГоловнаСвіт

Помер колишній президент Єгипту Хосні Мубарак

Він помер у віці 91 року в госпіталі.

Помер колишній президент Єгипту Хосні Мубарак
Фото: kavpolit.com

Колишній президент Єгипту Хосні Мубарак помер у віці 91 року. Про це пише "Російська служба BBC" із посиланням на місцеві ЗМІ.

Хосні Мубарак помер у військовому госпіталі в Каїрі. Він був президентом протягом 30 років, з 1981 по 2011 рік.

Мубарак подав у відставку через масові протести, названі Арабською весною. Протестувальники вимагали його відставки, а також, серед іншого, скасування надзвичайного стану, боротьби з безробіттям, збільшення зарплат, свободи слова і підвищення рівня життя.

Після відставки з посади президента його заарештували, а 2012 року засудили до довічного ув'язнення за співучасть у розстрілі мирних учасників протестів. Після захоплення влади військовими Мубарака виправдав суд вищої інстанції. На волю він вийшов 2017 року.

Нагадаємо, в червні 2019-го помер експрезидент Єгипту і колишній лідер ісламістської організації "Брати-мусульмани" 67-річний Мохаммед Мурсі. Він помер у залі суду, де його судили у справі про шпигунство. Мурсі - перший президент в історії Єгипту, який переміг на конкурентних демократичних виборах 2012 року після подій Арабської весни, в результаті яких скинули президента Хосні Мубарака.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram