ГоловнаСвіт

Росія не зможе самостійно завершити будівництво "Північного потоку-2", - міністр енергетики США

Сполучені Штати не вірять заявам про те, що будівництво майже закінчено.

Росія не зможе самостійно завершити будівництво "Північного потоку-2", - міністр енергетики США
Cудно Pioneering Spirit ведет укладку газопровода в шведских территориальных водах
Фото: nord-stream2.com

Міністр енергетики США Ден Бруєтт на Мюнхенській конференції з безпеки в суботу, 15 лютого, заявив, що Росія не зможе самостійно завершити будівництво газопроводу "Північний потік - 2" після того, як воно перервалося через американські санкції, пише Deutsche Welle.

Бруєтт спростував інформацію, що американські санкції викличуть лише коротку затримку будівництва.

"Це буде дуже довга затримка, бо у Росії немає цієї технології", - зазначив він, підкресливши, що не довіряє заявам про те, що будівництво майже завершено.

Глава пресслужби компанії "Газпром" Сергій Купріянов в інтерв'ю агентству РБК прокоментував цю заяву словами: "Ніколи не говори ніколи".

Нагадаємо, в грудні 2019 року США ввели штрафні заходи стосовно фірм, що беруть участь в будівництві "Північного потоку - 2" і "Турецького потоку". Вони передбачають заборону на в'їзд до Сполучених Штатів для представників цих компаній, а також заморожування будь-яких активів на території країни. Після набуття санкціями чинності швейцарська компанія Allseas призупинила участь в проєкті.

Російське судно-трубоукладач "Академік Черський" 9 лютого попрямувало до Сінгапуру з порту Находка, де проходило модернізацію на Находкінському судноремонтному заводі. Побудоване в Китаї судно належить "Газпрому", який придбав його в 2015 році. Передбачається, що "Академік Черський" буде задіяний під час завершення будівництва "Північного потоку - 2".

У Росії вважають, що "Північний потік - 2" може бути добудований до кінця 2020, запуск планують на перший квартал 2021 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram