ГоловнаСвіт

Захист Трампа почав надавати в Сенаті доводи проти імпічменту

Захист Трампа почав надавати в Сенаті доводи проти імпічменту
Юристы Трампа перед слушаниями 25 января
Фото: EPA/UPG

Юристи президента США Дональда Трампа в суботу, 25 січня, почали надавати в Сенаті свої аргументи проти його імпічменту.

Як повідомляє "Голос Америки", сторона звинувачення - представники Демократичної партії - завершила свої виступи.

Адвокати президента США, яких очолює юрисконсульт Білого дому Пет Сіполлоне, наполягають, що доводи демократів можуть створити небезпечний прецедент для інституту американського президентства загалом. "Вони просять вас зробити щось дуже, дуже значуще, і, я б сказав, дуже, дуже небезпечне", - заявив Сіполлоне.

Юридична команда президента планує агресивно захищати Трампа. У Білому домі стверджують, що президент не зробив жодних правопорушень, достатніх для оголошення йому імпічменту, і має бути виправданий.

"Президент не зробив абсолютно нічого протизаконного, і ці статті імпічменту навіть близько не стояли поруч зі стандартами, дотримання яких вимагає Конституція", - заявив Сіполлоне 21 січня, коли верхня палата Конгресу почала розглядати цю справу.

Слухання в Сенаті, найпевніше, закінчаться на користь Трампа, оскільки для його відставки потрібно щонайменше дві третини голосів, а жоден республіканець не заявив про свою підтримку ініціативи демократів. Республіканська партія має більшість голосів у Сенаті - 53 мандати зі 100.

Нижня палата Конгресу США оголосила Трампу імпічмент 230 голосами "за". Проти голосували 197 конгресменів.

Трамп став лише третім президентом США, якому оголосили імпічмент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram