ГоловнаСвіт

Військову базу США в Іраку обстріляли ракетами "Катюша"

Про жертв і пошкодження наразі не повідомлялося.

Військову базу США в Іраку обстріляли ракетами "Катюша"
Фото: alhadath.net

Військова авіабаза Аль-Таджи, розташована за 85 кілометрів на північ від столиці Іраку Багдада, 14 січня була обстріляна щонайменше двома ракетами "Катюша".

Про це повідомляють низка ЗМІ.

На авіабазі розміщено об'єднані сили, зокрема іракських та американських солдатів, а також інші іноземні сили міжнародної коаліції під керівництвом США.

Про жертв і пошкодження наразі не повідомлялося.

Жодна група не взяла на себе відповідальності за напад.

12 січня чотирьох людей було поранено після того, як вісім ракет "Катюша" обстріляли авіабазу Балад, де перебуває персонал США.

Минулого тижня Тегеран запустив більш ніж десять балістичних ракет з іранської території у напрямку щонайменше двох військових баз в Іраку, на яких розміщуються військовослужбовці США. Після атаки США заборонили всі цивільні перельоти над повітряним простором Ірану та Іраку, а також над водами Перської та Оманської затоки.

У ніч на 8 січня обстрілу також зазнав аеропорт Ербіля, повідомили в Пентагоні. Як заявив президент США Дональд Трамп, в результаті атаки ніхто не постраждав, а базам було завдано мінімальної шкоди.

Відповідальність за атаку взяв Корпус вартових Ісламської революції (КВІР), який назвав свої дії відповіддю на загибель генерала Касема Сулеймані.

Вашингтон у відповідь на обстріли американських об'єктів ввів проти Тегерана додаткові економічні санкції. За словами американського лідера, "потужні санкції будуть діяти доти, поки Іран не змінить своєї поведінки". Раніше Трамп пообіцяв завдати удару по 52 цілях в Ірані, якщо Тегеран атакуватиме американців або їхні об'єкти в регіоні.

8 січня іранська ракета збила літак регулярного рейсу Тегеран-Київ авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України". Загинули 176 осіб.

Іран визнав, що збив літак помилково, сплутавши його з крилатою ракетою. Відповідальність за катастрофу авіалайнера взяв на себе іранський військовий підрозділ "Корпус вартових Ісламської революції".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram