ГоловнаСвіт

США відправлять в Ірак 750 військових після нападу на посольство

Фото: EPA/UPG

Міністр оборони США Марк Еспер оголосив про відправлення в Ірак додатково 750 військових із 82-ї повітряно-десантної дивізії після нападу на американське посольство в Багдаді.

"Ці солдати будуть негайно перекинуті до регіону і протягом найближчих днів будуть готові до перекидання додаткових військ із Сил швидкого реагування. Це розгортання є належним і запобіжним заходом, який здійснюють у відповідь на підвищення рівня загрози щодо персоналу США і об'єктів, які ми бачили сьогодні в Багдаді. Сполучені Штати захищатимуть наших людей і інтереси всюди, де вони є, по всьому світу", - йдеться в заяві голови Пентагону.

Рішення санкціоноване президентом Дональдом Трампом.

Нагадаємо, що 31 грудня 2019 року в Багдаді пройшли акції протесту проти атаки США по об'єктах шиїтського угруповання бойовиків "Катаїб Хезболла" в прикордонному із Сирією місті Ель-Каїм.

На знак протесту демонстранти почали штурм американського дипломатичного представництва в Іраку - підпалили ворота посольства і прапори США, закидали будівлю дипмісії камінням. Прорватися в саму будівлю посольства нікому з демонстрантів не вдалося.

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram