ГоловнаСвіт

У російському Мурманську горить авіаносець "Адмірал Кузнєцов"

Рятувальники шукають на крейсері одного зниклого безвісти.

У російському Мурманську горить авіаносець "Адмірал Кузнєцов"
Авианосец "Адмирал Кузнецов"
Фото: krasvozduh.ru

У Росії сталася пожежа на авіаносному крейсері "Адмірал Кузнєцов", який перебував на ремонті в Мурманську.

Про це повідомив "Интерфакс".

"Площа пожежі - приблизно 600 кв. м в енерговідсіку. Пожежники працюють за другим номером (ранг складності пожежі)", - розповіло джерело агентства, зазначивши, що площу пожежі уточнюють, оскільки йде дуже густий дим.

За попередніми даними, горить дизпаливо.

У МНС РФ по Мурманській області відмовилися коментувати подію.

У пресслужбі центру судноремонту "Зірочка" підтвердили, що в трюмі першого енерговідсіку авіаносного крейсера сталося загоряння під час виконання вогневих робіт.

"Ми підтверджуємо, що дійсно в трюмі першого енерговідсіку сталося загоряння під час виконання вогневих робіт. Працівників, які виконували роботу, евакуювали. На цей момент пожежники займаються ліквідацією загоряння", - заявили в пресслужбі підприємства.

За останніми даними, на палаючому крейсері шукають одного зниклого безвісти, інших людей вдалося знайти і вивести живими.

Нагадаємо, в жовтні минулого року в Мурманську затонув плавучий док, де ремонтували авіаносець "Адмірал Кузнєцов". Повідомляли, що авіаносець отримав пошкодження через падіння баштових кранів. Під час інциденту постраждали четверо працівників судноремонтного заводу.

У 2016 році "Адмірал Кузнєцов" брав участь у військовій операції в Сирії, з нього було здійснено більш ніж 400 бойових вильотів російських винищувачів. Два винищувачі зазнали краху: Су-33 під час заходу на посадку на авіаносець "Адмірал Кузнєцов" викотився за межі палуби й упав у море, у другому випадку під час заходу на посадку розбився МіГ-29.

Британські збройні сили, які супроводжували "Адмірал Кузнєцов" на зворотному шляху після бомбардувань у Сирії, назвали російський авіаносець "кораблем ганьби".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram