ГоловнаСвіт

ФСБ заявила про затримання прихильника "Правого сектору" за підготовку теракту

За інформацією спецслужби, він мав намір підірвати місцевий орган самоврядування.

ФСБ заявила про затримання прихильника "Правого сектору" за підготовку теракту

Федеральна служба безпеки Росії заявила про затримання "прихильника" організації "Правий сектор" за нібито підготовку теракту в Мурманську. Громадянину РФ 1983 року народження закидають намір скоїти вибух біля будівлі місцевого самоврядування, йдеться на сайті ФСБ.

"Припинено діяльність прихильника екстремістської організації "Правий сектор", який готував терористичний акт біля будівлі органів місцевого самоврядування м. Мурманська з використанням саморобного вибухового пристрою", - заявили в російській спецслужбі.

Повідомляють, що чоловіка затримали під час вилучення зі схованки саморобного вибухового пристрою великої потужності. Як він причетний до організації "Правий сектор" - у ФСБ не пояснили.

Організація "Правий сектор", яка з'явилося під час Євромайдану 2014 року, була визнана російською владою екстремістською і заборонена на території РФ рішенням суду.

Нагадаємо, що за причетність до "Правого сектору" в Росії судили кількох людей. Наприклад, у вересні 2015-го суд засудив жителя Москви, члена міської народної дружини Олександра Разумова до семи років в'язниці загального режиму за звинуваченням у співпраці з "Правим сектором".

У грудні 2018-го російський суд засудив 29-річного українського солдата Олександра Шумкова, викраденого торік в Україні і вивезеного в Росію, за звинуваченням в участі в "Правому секторі" до чотирьох років загального режиму. У квітні 2019-го засуджений записав відеозвернення, розповівши про умови утримання в колонії, де він вважається особливо небезпечним злочинцем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram