ГоловнаСвіт

МЗС РФ виступило проти розширення нормандського формату

Заступник голови російського МЗС заявив, що врегулювання конфлікту на Донбасі "залежить тільки від виконання раніше прийнятих рішень".

МЗС РФ виступило проти розширення нормандського формату
Фото: EPA/UPG

У Міністерстві закордонних справ Російської Федерації виступили проти розширення нормандського формату.

Про це заявив заступник голови російського МЗС Олександр Грушко, передають росЗМІ.

"Ми негативно ставимося до цієї ідеї, для нас це не питання формату", - сказав він.

Заступник міністра додав, що врегулювання конфлікту на сході України "залежить лише від виконання раніше прийнятих рішень".

"Не треба шукати альтернативу", - сказав Грушко, зазначивши, що необхідно завершити розведення сил на Донбасі, а також запустити процес реалізації "формули Штайнмаєра".

Раніше заступник держсекретаря США Девід Гейл на слуханнях у Комітеті з міжнародних справ Сенату заявляв про дискусії з приводу розширення нормандського формату.

Нагадаємо, в нормандську четвірку входять керівники чотирьох країн: України, Росії, Франції і Німеччини. Сьогодні, 9 грудня, в Парижі пройде перший із 2016 року саміт нормандської четвірки. Напередодні США пообіцяли Україні потужну підтримку під час зустрічі.

Президент США Дональд Трамп заявляв про готовність приєднатися до переговорів у нормандському форматі, якщо це знадобиться їхнім учасникам. Про готовність США приєднатися до нормандського формату також говорив колишній представник Держдепу з питань України Курт Волкер.

Розширити коло учасників переговорів у нормандському форматі за рахунок керівників Великобританії і США запропонував президент України Володимир Зеленський. Він це зробив після того, як, незважаючи на домовленості про припинення вогню, підтримувані Росією бойовики відкрили вогонь з ручного протитанкового гранатомета по військових 36-ї бригади морської піхоти. У результаті обстрілу тоді загинули четверо військовослужбовців ЗСУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram