ГоловнаСвіт

Путін назвав Зеленського симпатичною і щирою людиною

Президент Росії розповів про своє ставлення до українського президента.

Путін назвав Зеленського симпатичною і щирою людиною
Владимир Путин
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін, виступаючи на форумі "Россия зовет!" у Москві, розповів, як він ставиться до президента України Володимира Зеленського.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

"Які в мене стосунки із Зеленським? Жодних! Я його не бачив ніколи, ми з ним не знайомі, по телефону розмовляли. Мені здається, що він симпатичний чоловік і щирий", - сказав Путін, додавши, що той хоче змінити ситуацію на краще.

На його думку, Зеленський "хоче змінити ситуацію на Україні на краще і для цього вже були зроблені реальні кроки" - розведення сил і засобів на Донбасі. Раніше Путін публічно говорив, що Зеленський не може забезпечити розведення сил "через націоналістів".

Нагадаємо, президенти України і РФ офіційно особисто не зустрічалися, але вже кілька разів говорили по телефону. Зокрема, Зеленський дзвонив Путіну через обстріли на Донбасі і захоплення моряків у Керченській протоці.

18 листопада Росія підтвердила участь у зустрічі Нормандської четвірки 9 грудня в Парижі.

У Кремлі також не виключили можливість переговорів Зеленського і Путіна тет-а-тет. Раніше провести переговори в такому форматі запропонував президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв.

Раніше в інтерв'ю німецькій газеті "Більд" Зеленський заявив, що на зустрічі з Путіним він передусім скаже йому, що Крим і Донбас - це Україна. Коментуючи цю заяву, в Кремлі заявили, що президент РФ почне зустріч із Зеленським "з правильних фраз".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram