ГоловнаСвіт

Пентагон опублікував кадри операції з ліквідації ватажка ІДІЛ аль-Багдаді

Американські військові застерегли ісламістів від "акту відплати".

Пентагон опублікував кадри операції з ліквідації ватажка ІДІЛ аль-Багдаді
Фото: golos-ameriki.ru

Міністерство оборони США опублікувало перші знімки і відеокадри операції американських спецназівців у Сирії, в результаті якої було ліквідовано лідера терористичного угруповання "Ісламська держава" Абу Бакр аль-Багдаді.

Про це повідомляє "Голос Америки".

Американські військові застерегли ісламістів від спроб здійснити "акт відплати" за смерть свого ватажка.

На розсекречених, чорно-білих кадрах аерофотозйомки видно, як сили американського спецназу наближаються до комплексу, в якому переховувався аль-Багдаді, а літаки ВПС США ведуть вогонь по бойовиках, які перебувають неподалік. Найдраматичніший момент відео - величезний стовп чорного диму, що підіймається з землі після того, як військові за допомогою бомб зрівняли з землею будинок, усередині якого перебував лідер терористів.

Фото: golos-ameriki.ru

"Це виглядає зараз як автостоянка з великими вибоїнами", - розповів генерал морської піхоти Кеннет Маккензі, голова Центрального командування Збройних сил, керівник американських підрозділів на Близькому Сході.

Маккензі також повідомив, що ідея про повне зруйнування комплексу була частково зумовлена міркуваннями забезпечити гарантію того, що це не стане святинею або іншого роду пам'ятним місцем для терористів". "Тепер це просто ще одна ділянка землі", - пояснив генерал.

Нагадаємо, про загибель аль-Багдаді стало відомо 27 жовтня.

"Багдаді був хворою і аморальною людиною. Він був убитий жорстоким чином: він тікав, як боягуз. Він помер, як собака, як боягуз. Світ став значно безпечнішим", - заявив президент США Дональд Трамп, оголошуючи про ліквідацію терориста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram