ГоловнаСвіт

ЗМІ дізналися про "нештатну ситуацію" на військових навчаннях у РФ під керівництвом Путіна

Атомний підводний крейсер запустив лише одну міжконтинентальну ракету з двох.

ЗМІ дізналися про "нештатну ситуацію" на військових навчаннях у РФ під керівництвом Путіна
Архивное фото

Під час стратегічних навчань у Росії "Грім-2019", заключним етапом яких керував президент Володимир Путін, сталася нештатна ситуація. Атомний підводний крейсер К-44 "Рязань" запустив лише одну міжконтинентальну балістичну ракету Р-29Р, а не дві, як було заплановано.

Про це повідомило російське видання "Ведомости" з посиланням на джерела в Міноборони РФ.

Зазначають, що одна ракета не вийшла із шахтної пускової установки. Через це субмарині довелося повернутися в пункт постійного базування з невідстріляною ракетою.

Позаштатна ситуація могла статися через відмову деяких систем підводного човна, через які проходить команда про запуск, вважає один із співрозмовників видання. Офіційно на запит видання в російському Міноборони не відповіли.

Міжконтинентальна балістична ракета Р-29Р була розроблена в 1970-х роках і перебуває на озброєнні понад 40 років.

Нагадаємо, Росія як мінімум п'ять разів проводила випробування крилатих ракет необмеженої дальності з ядерної енергоустановкою "Буревісник", і при цьому всі запуски завершувалися аваріями.

У серпні під час вибуху на полігоні в РФ загинули п'ятеро співробітників "Росатому". На цьому полігоні проводять випробування зброї, в тому числі балістичних і крилатих ракет, використовуваних російським флотом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram