ГоловнаСвіт

США звинуватили Іран в атаці на саудівські нафтові потужності, Іран заперечує

Учора безпілотники атакували найбільший нафтопереробний завод і нафтове родовище в Саудівській Аравії.

США звинуватили Іран в атаці на саудівські нафтові потужності, Іран заперечує
Фото: motto.net.ua

Держсекретар США Майк Помпео звинуватив Іран в нападах дронів на нафтові потужності компанії Saudi Aramco. Про це він написав у Twitter.

"На тлі всіх закликів до деескалації Іран зробив безпрецедентну атаку на світові енергопостачання. Немає ніяких доказів того, що напади були здійснені з Ємену", - заявив Помпео.

Він додав, що США закликають всі країни "публічно і беззастережно засудити напад Ірану".

"Сполучені Штати працюватимуть з нашими партнерами і союзниками для забезпечення того, щоб енергетичні ринки залишалися добре захищеними, а Іран притягли до відповідальності за свою агресію", - зазначив держсекретар США.

Тим часом в МЗС Ірану назвали позбавленими підстав висунуті США звинувачення, передає "Інтерфакс-Україна".

"Подібні звинувачення безглузді, незрозумілі і позбавлені підстав", - наводять західні ЗМІ в неділю слова представника іранського зовнішньополітичного відомства Аббаса Мусаві.

Раніше відповідальність за атаку, здійснену за допомогою безпілотників, взяли на себе близькі до Ірану єменські повстанці-хусити.

Нагадаємо, 14 вересня близько 10 безпілотників атакували найбільший нафтопереробний завод, а також нафтове родовище, що належить компанії Saudi Aramco, що призвело до пожеж. У результаті Саудівська Аравія вдвічі скоротила видобуток нафти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram