ГоловнаСвіт

Золотий унітаз украли з виставки у Великій Британії

Через крадіжку унітаза затопило Бленгеймський палац.

У Великій Британії з Бленгеймського палацу в суботу, 14 вересня, був викрадений унітаз із чистого золота вартістю один мільйон фунтів стерлінгів (близько 1,1 мільйона євро). 

Маурицию Кателлан, "Америка"
Фото: www.guggenheim.org
Маурицию Кателлан, "Америка"

Робочий унітаз під назвою "Америка" був експонатом на виставці італійського концептуального художника Мауріціо Каттелана й був призначений для використання відвідувачами, передає DW.

"Ми можемо підтвердити, що "Америку", художній твір Мауріціо Каттелана, вкрали сьогодні вранці. Ми засмучені цією надзвичайною подією, але раді, що ніхто не постраждав", - повідомив Бленгеймський палац у Twitter.

У палаці назвали "ганьбою" той факт, що твір мистецтва було викрадено через два дні після відкриття виставки. 

На місце події були викликані офіцери поліції. Вони повідомили про арешт 66-річного чоловіка.

"Ми вважаємо, що група правопорушників використовувала щонайменше два автомобілі під час злочину", - повідомили в поліції, передає агентство dpa. Через крадіжку унітаза палац затопило.

До 2017 року унітаз із 18-каратного золота був виставлений у музеї Соломона Гуггенхайма в Нью-Йорку. Як було зазначено в описі на сайті музею, він був доступний для конфіденційного використання в одній з кабінок гендерно-нейтрального туалету Гуггенхайма".

Нагадаємо, у лютому 2014 року в резиденції Віктора Януковича "Межигір'я" знайшли золотий батон натуральної величини. Золотого унітаза так і не виявили.

Знайдене в Межигір'ї після втечі Януковича в Росію прес-пап'є у вигляді "золотого батона" зникло в березні 2015 року.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram