ГоловнаСвіт

Канада виступила проти повернення РФ до складу G7 до закінчення агресії проти України

Прем'єр-міністр Канади Трюдо обговорив цю тему на саміті "Великої сімки".

Канада виступила проти повернення РФ до складу G7 до закінчення агресії проти України
Премьер-министры Великобритании Борис Джонсон и Канады Джастин Трюдо
Фото: pm.gc.ca

Уряд Канади вважає, що Росію не можна повертати до складу "Великої сімки" доти, поки вона не припинить агресію проти України.

Про це йшлося під час зустрічі прем'єр-міністрів Канади Джастіна Трюдо і Великобританії Бориса Джонсона, йдеться на сайті канадського уряду.

"Прем'єр-міністри обговорили відносини з Росією та погодилися, що РФ не варто повертати в G7, поки вона не припинить агресію проти України", - повідомили в офісі глави уряду Канади.

Серед інших міжнародних тем, обговорених Трюдо і Джонсоном, була Венесуела, напруга в Перській затоці і ситуація в Кашмірі.

Зустріч Трюдо і Джонсона відбулася в рамках саміту лідерів країн "Великої сімки", яка проходить цими днями у французькому Біаріці.

Нагадаємо, за кілька днів до саміту президент США Дональд Трамп заявив про необхідність розширити формат G7 до G8, відновивши в ньому членство Росії. Президент Франції Еммануель Макрон сказав, що це буде можливим після припинення агресії РФ в Україні.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і прем'єр Великобританії Борис Джонсон зійшлися на думці, що зараз повертати Росію в G7 було б передчасним.

Росія була виключена зі складу G8 у 2014 році після анексії українського Криму. У червні 2018 року глава Білого дому вже висловлювався за повернення РФ у цей міжнародний клуб, але пропозиція не була підтримана іншими його членами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram