ГоловнаСвіт

У Данії запустили найбільший електричний пором

Він може перевозити 30 автомобілів і 200 пасажирів.

У Данії запустили найбільший електричний пором
паром Ellen
Фото: cnbc

На півдні Данії завершив свій перший рейс найбільший у світі повністю електричний пором Ellen. Про це повідомляє CNBC.

"Повністю електричний пором, який може перевозити 30 автомобілів і 200 пасажирів, завершив свій перший рейс", - сказано в повідомленні.

Наприкінці минулого тижня Ellen перетнув води між портами Себю на острові Ері і Фюнсхав на острові Альс. Пором оснащений системою батарей потужністю 4,3 мегават-години, яку поставила швейцарська компанія Leclanche.

У компанії заявили, що повністю електричний пором є найбільшим у світі, повністю готовим до роботи він буде в найближчі кілька тижнів.

За словами гендиректора Leclanche Аніла Сріваставі, пором - "попередник нової ери в торговому морському секторі". Він також додав, що використання електропорома протягом одного року дозволить скоротити шкідливі викиди на 2000 тонн вуглекислого газу, 2,5 тонни твердих частинок і 1,4 тонни діоксиду сірки.

Зазначають, що між зарядами пором може подолати 22 морські милі (приблизно 25,3 милі, або 40 км).

Нагадаємо, у квітні на німецькому острові Рюген відбувся офіційний запуск найбільшого вітропарку в Балтійському морі. Виробленої новим вітропарком електроенергії буде досить, щоб забезпечити в середньому 400 тисяч домогосподарств.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram