ГоловнаСвіт

У Європарламенті вимагають заборонити трофейне полювання

Ініціатори звернення закликали внести зміни до Конвенції CITES.

У Європарламенті вимагають заборонити трофейне полювання
Фото: www.turotziv.com

Десятки депутатів Європарламенту і представників екологічних організацій закликали заборонити трофейне полювання.

Про це йдеться у відкритому листі, оприлюдненому в неділю, 18 серпня, пише Deutsche Welle.

Зазначають, що в рамках Всесвітньої конференції зі збереження рідкісних видів тварин у Женеві ініціатори звернення закликали внести зміни до Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, що перебувають під загрозою зникнення (CITES).

Одна з тем форуму - активна, особливо в інтернеті, нелегальна торгівля дикими тваринами, що сприяє зникненню видів. У своєму зверненні депутати Європарламенту порушили питання про заборону трофейного полювання, хоча спочатку цієї теми не було в порядку денному конференції. Автори звернення, понад 50 депутатів і кілька представників екологічних організацій, звернули увагу, що заборона торгівлі тваринами, перерахованими в додатку до Конвенції про охорону видів, не поширюється на мисливські трофеї.

За словами захисника прав тварин Едуардо Гонсалвеша, трофейне полювання є "індустрією з багатомільйонним обігом" і, отже, явно "комерційним". Тому відповідну лазівку в Конвенції слід усунути.

Полювання на диких тварин, таких як носороги, слони або леви, дозволено в багатьох африканських країнах. Практика дозволу туристам полювати за гроші на деякі види тварин наражається на критику. Однак уряди країн, де дозволено таке полювання, стверджують, що доходи від цього виду діяльності будуть інвестувати в проєкти захисту тварин.

Конвенцію CITES уклали 1973 року. Вона регулює міжнародну торгівлю дикими тваринами і рослинами. Зараз у список входять близько 5 000 тварин і 29 000 видів рослин. На конференціях держав-членів Конвенції повинні уточнюватися списки видів, до яких застосовують торговельні обмеження. У цьогорічній конференції, яка триватиме 12 днів, беруть участь представники більш ніж 180 країн-учасниць.

Нагадаємо, з 1 липня Японія вийшла з Міжнародної комісії з промислу китів (IWC) і вперше за 30 років повертається до комерційного лову китів. Крім Японії, на китів полюють Ісландія і Норвегія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram