ГоловнаСвіт

Японія висловила протест Росії через порушення повітряного простору

У Міноборони РФ заявили, що порушень не було, "літак рухався за маршрутом".

Японія висловила протест Росії через порушення повітряного простору
Истребитель-бомбардировщик McDonnell Douglas F/A-18 Hornet
Фото: uk.wikipedia.org

Влада Японії висловила протест Москві та Сеулу в зв'язку з порушенням повітряного простору над Японським морем російським бомбардувальником. Про це повідомляє японське агентство NHK.

"Ми не можемо допустити такі дії на нашій території", - сказано в повідомленні, переданому дипломатичними каналами Росії та Південної Кореї.

Головний спікер уряду Йосіхіде Суга висловив протест як російській владі за порушення простору, так і Південній Кореї - за стрілянину.

"У світлі позиції Японії щодо питання про суверенітет над Такесимою попереджувальні постріли південнокорейських військових літаків абсолютно неприйнятні і це вкрай прикро. Ми висловили рішучий протест уряду Південної Кореї і зажадали від нього запобігти будь-яким подібним інцидентам", - сказав Суга.

Сьогодні вранці південнокорейські військові заявили, що російський бомбардувальник двічі порушив повітряний простір країни над Японським морем. Військові попросили літак покинути його, після чого було випущено сигнальні ракети і зроблено попереджувальні постріли - всі південнокорейські літаки зробили 360 пострілів.

Інцидент стався в районі острова Токто. Японською він називається Такесима і є предметом територіальної суперечки між Токіо і Сеулом.

У Міноборони РФ повідомлення Сеула про порушення повітряного простору та попереджувальні постріли спростували. Там заявили, що маршрут Ту-95МС проходив без відхилень від плану, а південнокорейські винищувачі "зробили непрофесійні маневри".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram