ГоловнаСвіт

SpaceX подала в суд на уряд США

Подробиці позову засекречені.

SpaceX подала в суд на уряд США
Фото: EPA/UPG

SpaceX подала в суд на уряд США. Про це йдеться в статті The Washington Post. Компанія просить не розголошувати деталі позову, оскільки він містить конфіденційну службову інформацію.

"Заява надійшла до Федерального суду США, який, зокрема, розглядає спори з американським урядом про державні контракти. Суд прийме остаточне рішення про доступ до деталей позову", - йдеться в матеріалі.

Видання пише, що приводом для нього стали великі держконтракти на космічні запуски. Йдеться про мільярди доларів.

Минулого року SpaceX програла контракт на запуски військових супутників, в конкурсі брали участь дві інші компанії, які в результаті отримали понад два мільярди доларів. Як зазначає The Washington Post, в зв'язку з цим SpaceX побоюється, що опиниться в невигідному становищі. Також як причину побоювань видання вказує лобіювання в уряді інтересів космічної компанії Blue Origin Джеффа Безоса.

Наступного року Міноборони США планує провести аналогічний конкурс і вибрати дві компанії для своїх запусків.

Раніше SpaceX кілька разів подавала позови до уряду США - в 2014 і в 2019 роках. Перший конфлікт сторонам вдалося врегулювати, після чого SpaceX отримала кілька держконтрактів. В цьому році компанія відкликала поданий позов без пояснення причин.

Нагадаємо, на початку травня SpaceX запустила до МКС вантажний корабель Cargo Dragon.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram