ГоловнаСвіт

Президент Молдови Додон сподівається на зустріч із Зеленським

Ігор Додон привітав його з перемогою на виборах.

Президент Молдови Додон сподівається на зустріч із Зеленським
Игорь Додон
Фото: EPA/UPG

Президент Молдови Ігор Додон привітав шоумена Володимира Зеленського з перемогою на виборах президента України і висловив надію на швидку зустріч з ним.

Про це йдеться в тексті привітання, опублікованому на сайті адміністрації президента Молдови.

"Ясновельможний пане! Прийміть мої найщиріші вітання з нагоди Вашого обрання на пост Президента України й добрі побажання великих успіхів і удачі в реалізації поставлених цілей. Переконаний, що Ваша діяльність на вищій державній посаді слугуватиме подальшому процвітанню України в ім'я та на благо її працьовитого народу", - йдеться в тексті привітання.

Зазначається, Додон сподівається, що дружні відносини між країнами будуть і далі розвиватися та зміцнюватися.

"У цьому контексті, сподіваюся, що незабаром у нас з'явиться можливість зустрітися і комплексно обговорити порядок денний двосторонніх відносин. Бажаю Вам, ясновельможний пане, міцного здоров'я, нових звершень і перемог та прошу прийняти запевнення в моїй глибокій до Вас повазі", - зазначив Додон.

Нагадаємо, Додон є президентом Молдови з грудня 2016 року. Він має проросійські позиції та вважає, що очолювана ним країна може "зникнути", якщо вступить до Євросоюзу. Додон вважається другом російського президента Володимира Путіна.

Протягом двох із гаком років на посаді президента Додон неодноразово робив спроби зустрітися з президентом України, але Петро Порошенко категорично відмовлявся від зустрічей, хоча приїжджав у Молдову й кілька разів зустрічався з прем'єр-міністром Павлом Філіпом.

Умовою для діалогу з президентом Молдови Порошенко називав те, щоб Додон підтримав цілісність України включно з Кримом.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram