ГоловнаСвіт

Суд Токіо знову заарештував екс-голову Nissan Карлоса Гона

65-річного топ-менеджера підозрюють у розкраданні коштів компанії в 2012-2018 роках.

Суд Токіо знову заарештував екс-голову Nissan Карлоса Гона
Карлос Гон
Фото: Vincent Isore

Колишнього голову автоконцернів Nissan і Renault Карлоса Гона, якого після 3,5-місячного арешту було звільнено під заставу на початку березня, знову узяли під варту. Прокуратура Токіо знову видала ордер на арешт 65-річного топ-менеджера.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на японські ЗМІ.

Відзначають, що прокуратура розслідує нові звинувачення на адресу Гона - йдеться про передбачуване розкрадання коштів Nissan у 2012-2018 роках. Гроші корпорації було витрачено на приватну яхту та інвестиції у фірму сина Карлоса Гона. Крім того, екс-голову Nissan звинувачують у тому, що він перевів у концерн свої особисті інвестиційні втрати.

Після затримання представники Карлоса Гона опублікували його заяву, в якій він називає свій арешт "обурливим і довільним". Гон звинуватив відповідальних осіб у Nissan у тому, що вони намагаються змусити його "замовкнути".

"Я не зламаюся", - заявив колишній голова концерну.

Нагадаємо, 5 березня суд у Токіо звільнив екс-голову Nissan Карлоса Гона під заставу. Гон і представницький директор Nissan Грег Келлі були заарештовані в Токіо 19 листопада 2018 року за підозрою в порушенні фінансового законодавства Японії. Згідно з матеріалами внутрішнього розслідування, обидва впродовж багатьох років занижували свої доходи в звітах для Токійської фондової біржі і використовували активи Nissan в особистих цілях. За даними слідства, Гон з 2011 року приховав від декларування 10 млрд єн (у перерахунку - 79 млн євро).

Бразилець Гон - один із небагатьох іноземних топ-менеджерів в Японії. Він починав свою кар'єру в Michelin у Франції, потім перейшов у Renault. У 1999 році приєднався до Nissan, коли його купив французький виробник, а в 2001 році став гендиректором і врятував Nissan від банкрутства. Гон також займає керівні посади в Renault і Mitsubishi Motors.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram