ГоловнаСвіт

Премію Global Teacher Prize виграв учитель з Кенії

Викладачеві з бідної сільської школи вручили мільйон доларів.

Учитель з Кенії Пітер Табічі став переможцем міжнародного конкурсу Global Teacher Prize 2019 з головним призом 1 млн доларів США.

  

Фото: facebook.com/teacherprize

Як повідомляє Quartz, Табічі викладає фізику й математику у віддаленому кенійському селі, де 95% його учнів - з бідних сімей, а майже третина - сироти. У його школі всього один комп'ютер, а на одного викладача припадає 58 учнів.

Не маючи достатніх ресурсів, вчителю вдалося сформувати науковий гурток, який виграв низку місцевих змагань і пройшов відбір на INTEL International Science and Engineering Fair 2019 у Сполучених Штатах Америки.

2017 року тільки 16 із 59 випускників школи продовжили навчання для здобуття вищої освіти, 2018 року - вже 26.

Як зазначає BBC, 80% від зарплати вчитель Табічі, член чернечого францисканського ордену, віддає на розвиток школи, щоб у його учні мали форму та книжки.  

Фото: facebook.com/teacherprize

Премію Global Teacher Prize заснував 2014 року  мільярдер Санні Варкі. Нагороду 1 мільйон доларів отримує найкращий учитель планети, автор найбільш інноваційної, ефективної та нестандартної методики навчання. Нагорода символізує важливість професії вчителя та потребу їх визнання й винагороди. Переможця обирає спеціальний комітет з видатних учителів, освітніх експертів, чиновників, журналістів, розробників, науковців та підприємців.

За премію 2019 року боролися близько 10 тисяч осіб зі 179 країн світу.

Ведучим на церемонії вручення Global Teacher Prize 2019 був актор і колишній учитель фізкультури Х'ю Джекман.       

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram