ГоловнаСвіт

Трамп виступив за вступ Бразилії в НАТО

Незадовго до зустрічі з Трампом президент Болсонару похвалив його імміграційну політику.

Трамп виступив за вступ Бразилії в НАТО
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп заявив, що він не проти вступу Бразилії в Північноатлантичний альянс. Американський лідер активно вивчає можливість прийняти цю латиноамериканську країну в НАТО або будь-який інший військовий альянс. Про це він заявив у вівторок, 19 березня, під час зустрічі з бразильським колегою Жаїром Болсонару в Білому домі.

За словами Трампа, він також підтримує клопотання Бразилії про членство в Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР), повідомляє DW.

Незадовго до своєї першої зустрічі з Трампом президент Болсонару схвально відгукнувся про його імміграційну політику. Він однозначно висловився за обіцяне Трампом будівництво стіни на кордоні США і Мексики.

Болсонару вступив на посаду президента Бразилії в січні 2018 року. Під час своєї передвиборної кампанії він свідомо орієнтувався на Дональда Трампа. В інтерв'ю Fox News він висловив надію на палку дружбу з американським лідером: "Я хочу відкрити йому своє серце і зробити все, що піде на користь бразильського та американського народів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram