ГоловнаСвіт

У Каліфорнії затримали п'яного екс-президента Перу

На батьківщині Толедо оголошений у розшук за звинуваченням у корупції.

У Каліфорнії затримали п'яного екс-президента Перу
Алехандро Толедо
Фото: youtube.com

Поліція Каліфорнії затримала колишнього президента Перу (2001-2006 рр.), 73-річного Алехандро Толедо, який був у стані алкогольного сп'яніння в публічному місці.

Про це повідомляє Reuters.

Інцидент стався в неділю ввечері. Вранці в понеділок Толедо відпустили.

У Перу Толедо оголошений у розшук за звинуваченням в корупції і вважається втікачем. Перуанські прокурори звинуватили його в тому, що він узяв $20 млн у бразильської будівельної фірми в обмін на допомогу в отриманні вигідного контракту. Толедо заперечує будь-які правопорушення.

З 2017 року він живе в Каліфорнії і, як зазначає Reuters, відмовляється прислухатися до розпоряджень місцевого судді провести до 18 місяців у попередньому ув'язненні.

Сполучені Штати все ще оцінюють прохання Перу про видачу Толедо.

У телефонному інтерв'ю Reuters Толедо заперечував, що його заарештовували, назвавши інцидент "частиною змови, організованої його політичними опонентами".

Нагадаємо, в березні 2018 року президент Перу Педро Пабло Кучинський оголосив про рішення покинути свою посаду, не очікуючи голосування в парламенті про імпічмент. Голосування з приводу імпічменту президента Перу вже проходило в грудні 2017 року, тоді за відсторонення Кучинського проголосувало недостатнє число депутатів.

Корупційний скандал навколо Кучинського розгорівся після публікації інформації про те, що дві пов'язані з ним фірми отримали близько $5 млн від бразильської будівельної компанії Odebrecht у період з 2004-го по 2013 рік, коли Кучинський працював головою уряду і міністром економіки. Сам Кучинський усі звинувачення на свою адресу відкидає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram